2017. szeptember 29.

Slow Cosmétique - A TREND, melyet érdemes követni

A 2012-ben indított Slow Cosmétique mozgalom azokat a fogyasztókat szólítja meg, akik más szemmel néznek a mindennapi szépségápolásra és higiéniára. 

Kevesebbet kívánnak fogyasztani, de azt magasabb minőségben.


 A Slow Cosmétique egyszerre környezetvédelmi és etikai hozzáállás, annak a közös akaratnak a kinyilvánítása, hogy a szépségipar egy természetesebb, egészséges és a józan ész elvein működő irányba mozduljon el.
„Ma Földünkre súlyos hatással van a jelenlegi kozmetikai ipar, de ezzel egy időben nyomasztja pénztárcánkat és lelkiállapotunkat is. Ezen megállapításokra jutva sok fogyasztó azt gondolja, hogy van más út is a szépségápolásban.” mondja Julien Kaibeck, a Slow Cosmétique alapítója.


 Mi a Slow Cosmétique? 

  • jövőbe mutató és immár nemzetközi mozgalom,
  • 4 nagy értéket ölel fel: a józan észen nyugvó, intelligens, emberi és környezetet kímélő szépségipar,
  • az ebben nevesített márkák magas minősége
  • iránymutatást ad, hogy mely márkák képviselik a Slow Cosmétique megjelölést.

A Carlo Petrini által indított Slow Food mozgalom számos, a szépségipar új belépőjét is megihlette; mindegyiknek közös a hitvallása: fogyassz kevesebbet, de jobbat.


Végy egy tálkát, keverj össze benne 75 gramm zablisztet, 75 gramm szódabikarbónát és 10 csepp rózsa illóolajat. Adj hozzá kevés natúr joghurtot majd tedd hűvös helyre. Lehet, hogy ez a recept nem fogja a sajttorta rajongók állát leejteni, viszont lehetővé tesz egy 100%-os természetes alapanyagokkal történő reggeli arctisztítást. Rachel Winard, a Soapwalla márka megalkotója – akinek krémdezodorja az eladási listák élén áll – nemrég egy párizsi áruházban tartott szórakoztató előadást a szépségápolásról.
A garantáltan konzerváló és egyéb kémiai összetevők nélkül otthon készített szépségápolási termékek adják ennek a hipster kinézetű, harmincas éveiben járó new-yorki hölgy által alapított márka alapját. Saját konyhájában kezdte el a kevergetést lupus nevű betegsége miatt – auto-immun bőrbetegség – mára szappanjai és kenőcsei gyakorlatilag a világ minden részén kaphatók.
Ugyanúgy, ahogy a Soapwalla, egy egész sor új márkát látunk megjelenni.

Közös pont bennük? Környezetvédelem, kurta összetevők listája, egyszerűséget és tisztaságot tükröző összetétel és erőteljes vizuális megjelenés jellemzi őket.

"Értékes házi receptjeink"
Az új márkák mögött nem egyszer a 30-40 éves korosztály áll, akik most alapítják meg első vállalkozásukat. Tele vannak szenvedéllyel, nem egyszer saját, a 80-as évekből örökölt laboratóriumuk van. A kezdeményezések egymást érik Nagy-Britanniában, Olaszországban, Spanyolországban. Előállítanak arcápoló termékeket, testápoló szereket, sminket, parfümöt, babaápolási készítményeket. « Tipikusan generációhoz kapcsolódó ez a jelenség – magyarázza Mélanie Philibert egy francia bio honlap üzemeltetője. A szüleink gyomirtóval kezelt növényekből előállított szerekkel fürdettek minket akkoriban. Ez nem múlik el nyom nélkül. Vannak olyan mai harmincasok, akik már semmit nem tudnak a bőrükre kenni. Nos, ha ők szülőkké válnak, sokkal gyanakvóbbak lesznek mindennel szemben.”

15 évvel a bio divat után, mely odáig jutott, hogy saját cimkét képviselhetnek a bio termékek, ma a slow cosmétique nem feltétlenül nekik szól, hiszen a „slow” nem feltétlenül a „bio” és néhányan talán csalódottak is a leegyszerűsített vonalvezetés miatt. Őket arra próbálják rávenni, hogy kezdjék el olvasni az összetételek listáját, kezdjenek el azon gondolkozni, hogy mi a bőr valós igénye és hogy fogyasszanak kevesebbet, de jobb minőségűt. A slow cosmétique kifejezést a belga Julien Kaibeck kezdte el használni a Slow Food gasztronómiai mozgalom kapcsán, melyet az 1980-as években született olasz Carlo Petrini indított el.
Mindez új piacteret nyitott (slow-cosmetique.com). « Nem áll mögöttünk nagy múltú szépségápolási tradíció. Nem szervezünk összeesküvést, egyszerűen csak kérdéseket teszünk fel : nem vesztettük el valahol a józan eszünket? Meg vagyok győződve, hogy a bőrnek minden, amire szüksége van a tisztítás, a hidratálás és a napsugárzástól való védelem, mondja Julien Kaibeck. A slow cosmétique fogalma mindenhova elér, naponta száz emailt kapok. Ugyanúgy, ahogy szeretnék tudni, hogy mit esznek, egyre többen teszik fel a kérdést, hogy miből áll a testápoló, a szérum… »
Legközelebb, ha beülünk a kádba, talán mi is vesszük a fáradtságot és elolvassuk, hogy mi van a tusoló gélre írva?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése