2015. április 1.

Tudtad, hogy a bőr az egyik legérzékenyebb és legösszetettebb szervünk?Bőrünk nem pusztán testünk és belső szerveink védőburka, hanem egy intelligens szerv, mely érzékenyen reagál a környezeti hatásokra, az ételre, amit megeszünk, valamint tükrözi lelkiállapotunkat. 

Szervezetünk is  bőrünkön keresztül kommunikál, ennek köszönhetően következtetéseket vonhatunk le egészségi állapotunkról egyaránt. Bőrünk szerkezete, megjelenése (puhaság, érdesség, ráncok), reakciói (bőrpír, táskás szemek, pattanások, akné, irritáció, foltok) sokat elárul rólunk. Száraz bőr, zsíros bőr, vegyes bőr?

Mindez egy állandóan visszatérő kérdés. A bőr folyamatosan változik az időjárás, hormonok, hangulat, betegség, környezetszennyezés hatására, nem tehetjük bele egy állandó kategóriába. Figyelj oda jelzéseire, és ápold ennek tudatában.


Most jöjjön 9 tipp a figyelmes bőrápolásért:

1. Moss kezet minden arcápolási rutin előtt,  hogy a krémedbe ne kerüljön a kezedről baktérium.

2. Részesítsd előnybe biotermékeket, melyek nem tartalmaznak szilikont, alkoholt, kőolajszármazékokat és egyéb káros anyagokat.

3. Ápold óvatos mozdulatokkal.

4. Felejtsd el a csapvizet, használj inkább hidralátumot/aromavizet vagy ásványvizet.

5. Hagyd a bőrt lélegezni! Nagyon fontos, hogy mindig mosd le elalvás előtt a sminket. Használj bio sminklemosót vagy bármilyen növényi olajat (édesmandula-, sárgabarackmag, jojobaolaj) majd öblítsd le hidralátummal. Utána jöhet az éjszakai krém.

6. Nézd rendszeresen a termékek lejárati dátumát, ami általában 12 hónap felbontás után. Ha lejárt, dobd ki a krémet, különben pattanások és egyéb bőrproblémák jelentkezhetnek!

7. Ha krónikus problémákkal küzdesz, érdemes elgondolkodni, hogy táplálkozásod okozza-e.

8. Kerüld a szappant arctisztításhoz, túl agresszív az arcbőrnek, száríthatja. Használj szappanmentes lemosókat vagy agyagot.

9. Meleg szívvel ajánljuk a sokak által nagyon kedvelt a BioAngelica 5 lépéses, természetes szépségápolási rutin alkalmazását.


Szánj időt a bőrápolásra, megéri!Kapcsolódó bejegyzések:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése