2015. június 2.

Hallottál már a slow cosmétique-ről?

Vajon a slow cosmetique forradalmasítja a szépségápolást?

Ebben az egyre gyorsabban változó világban, ahol egyre kevesebb ideje van az embereknek, néhányan mégis úgy döntöttek, hogy kilépnek a mókuskerékből. A slow food mozgalom után eljött a slow cosmétique ideje is. Értelmezni a kedvenc szépségápolási termék összetevőit, tudatosabban fogyasztani, sőt, kikeverni a saját kozmetikumokat…hogy is van ez? Új életszemlélet, vagy nem is annyira új, ha nagymamáinknak hihetünk?
Découvrez la Slow Cosmétique


Mi a csuda az a slow cosmétique?

 

A slow cosmétique mondhatjuk, hogy egy új fogyasztási mód, sőt jobb, mint az előzőek. Ugyanúgy, ahogy odafigyelünk arra, hogy mit eszünk, alapvető az is, hogy odafigyeljünk arra, hogy milyen minőségű termékek kerülnek be a fürdőszobánkba. Julien Kaibeck szépségápolási szakértő és aromaterapeuta ezen a célon dolgozik már 2012 óta, ennek érdekében alkalmazza – ahogy ő nevezi – a „szelíd forradalmat”. A mozgalom mögött levő gondolat az, hogy el tudjuk készíteni a saját szépségápolási készítményeinket, ez esetben tökéletesen tudatában vagyunk az összetevőknek, valamint ezzel egy időben üdvözölhetjük azokat a márkákat is, melyek egyszerű és tiszta összetevőkből állnak. Közel 60 márka van Európában (közöttük a BioAngelica termékekeivel) mely a „slow cosmétique” nevet használja, az azonos nevet viselő egyesület keretein belül, ezzel garantálva a fogyasztó számára a „minőséget és tisztességet”, idézve Julien Kaibeck szavait. 
Viszlát szilikon és a többi káros összetevő!
A slow cosmétique megtanít minket arra, hogy miként olvassuk el az összetevők listáját(INCI)a cimkén és melyek azok a termékek, melyeket száműzhetünk a napi szépségápolásunkból.

A slow cosmétique egyet jelent azzal, hogy a „ természet adta összetevőket helyezzük előtérbe”

Julien Kaibeck igazi rajongója volt a luxus szépségápolási termékeknek, de hamar rájött, hogy a lényegi szépségápolási elemeket a kőolajgyártás és műanyagok mélyére süllyesztették a gyártók. Célja nem a nagy márkák kritizálása, és nem kell összeesküvés elméletekre sem gondolni. Ő egyszerűen úgy gondolja, hogy a nagy gyártók a kőolajgyártás felemelkedése és az 1950-es évekből megörökölt koncepciókkal dolgoznak mind a mai napig. A kollektív tudatossággal jobb szépségápolási termékeket tudunk elérni, úgy, ahogy némely kozmetikai márka profilváltása is igazolja. A slow cosmétique tudatosabb és mindenek előtt helyi fogyasztáson alapul; a helyben termett alapanyagokat használja fel, ugyanúgy, mint az élelmiszerek esetében.

Kit szólíthat meg a slow cosmétique?

A slow cosmétique mindenkit megszólít, még ha csak kicsit is érdekli a bőrének az ápolása, de Julien Kaibeck szerint nem csak erről van szó: a túlzott fogyasztás és a fogyasztói válság végül azt eredményezte, hogy kézbe szeretnénk venni saját ápolásunkat. Emellett főleg az anyukák azok, akik felismerik az ápoló készítmények összetételének fontosságát, mivel a terhesség alatt nem használhatnak bármilyen minőségű terméket.

…és mennyire hatékonyak az otthon készített kozmetikumok?

A slow cosmétique egyik ígérete, hogy saját szépségápolási készítményeket is összeállíthatunk.  Arclemosó olaj, micellás víz, száraz vagy akár habzó sampon, smink vagy arckrém, fogkrém …annyi recept van, mint égen a csillag! Julien Kaibeck szerint semmi ok azt gondolni, hogy az otthon készített kozmetikumok nem hatékonyak. Épp ellenkezőleg, összetételük még koncentráltabb. Annyit lehet csak felemlíteni, hogy munkásabb az elkészítésük. Azok a hölgyek, akik váltottak a slow cosmétique irányra és így próbálnak meg harcolni a bőr öregedése ellen - betartva az ötlépéses lépéses arcápolási rutint az e célra szolgáló termékekkel, azt vették észre, hogy bőrük fiatalabb és arcszínük ragyogóbb lett.

…és mennyibe kerül mindez?


Csak semmi rohanás…kézzel elkészíteni a szépségápolási terméket több időbe telik, ez nyílván való. Viszont kiváló önbizalom növelő eszköz is egyben, hiszen elmondhatjuk, hogy „igen, ezt én csináltam!”. Az tény, hogy az induláshoz kicsit többet kell költeni, hogy beszerezzük a szükséges alapanyagokat. Virágvíz, növényi vajak és olajak, illóolajok és agyag…sok-sok természetes alapanyag, mely mind arra vár, hogy megszépítse a bőrt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése